top of page

V čem spočívá je kraniosakrální terapie a na co se těšit?


Co si představit pod názvem kraniosakrální terapie?

Jak taková terapie probíhá, co můžete očekávat a by byla vhodná právě pro vás?



Tato metoda stále není široce známa, byť je využívána již 50 let.


Pokud k nim patříte k těm, kteří si pod jejím názvem neumí nic představit nebo jen matně tuší, a pokud máte nyní minutku, jistě vám další čtení bude přínosné.



 

Název terapie vychází z latinských názvů cranium - lebka a sacrum - kost křížová.

Dostáváme se tak (skrze názvy) přímo k hlavním bodům na těle, významným pro průchod životní energie tělem, se kterými se při terapii významně pracuje.

"Dech života" tepající ve svém rytmu, procházející páteřním kanálem, vázaný na mozkomíšní mok si můžete představit jako univerzální léčivou energii, základní energii života na zemi.

Pracujeme v propojení těla, duše a ducha.


Před samotnou terapií, kdy se v oblečení pohodlně položíte na lehátko, vedu já, jakožto terapeut, s vámi rozhovor, abych zjistila s čím přicházíte, zda máte nějaká vědomá traumata, bloky, zdravotní potíže, fyzické či psychické a abych také zjistila, s jakým přicházíte záměrem.


Vlastní terapie na lehátku trvá cca hodinu. Celkově počítejte s přibližně 90ti minutami strávenými v mé společnosti. I po terapii je třeba ještě chvilku nechat doznít procesy v těle, pocity, vrátit se plně zase do těla, uzemnit se. S tím vám samozřejmě pomohu, pokud je třeba.





Terapii provádím v biodymamickém pojetí a intuitivně.

Jak?


Lehkými dotyky i bezdotykově pracuji na místech, kde proudí Dech života tělem a kde cítím, že zrovna je třeba energii usměrnit, doplnit, neprůchozí místa odblokovat...

Vy si užíváte vleže, se zavřenýma očima, v naprostém uvolnění, co k vám proudí, co cítíte, vnímáte... Mnozí si uvolní tak, že tráví terapii ve stavu alfa či přímo ve spánku. Nemusíte nic pozorovat a na něčem záměrně pracovat. V době na lehátku je to na mě :-). Vaše uvolnění je velmi přínosné a žádoucí.

Vše je však možné a v pořádku, jak probíhá zrovna vaše terapie.

Co si máte z terapie odnést ve vědomí, budete si pamatovat, i když zdánlivě spíte.


Účinky terapie pokračují i když odejdete, následující 3 dny nejintenzivněji.

Dále se procesy usazují a vy se posouváte ve svých tématech dále, hlouběji, dochází k propojení potřebného, harmonizaci, uzdravení - a to tím, že jste se navrátili do přirozeného rytmu života.

Naše těla mají sebeuzdravující schopnosti.

Přirozeně.

Jen do toho mnohdy natolik nepřirozeně zasahujeme, že se blokujeme, odpojujeme, ztrácíme svou sílu, zapomínáme na moudrost svého těla, která nás stále vede...


Kraniosakrální terapie je tedy metodou, která vám navrací vaše vlastní schopnosti, svůj život vést ve zdraví, síle a udržovat sami sebe v rovnováze.


  • Zdravotní problémy jakéhokoli druhu, problémy s orgány, se svaly, kostmi, šlachami, hormonální, problémy psychické - vše můžete zvládnout díky této metodě a vašemu rozhodnutí se uzdravit.

  • Témata a záměry vašeho životního směřování, hledání sama sebe, v tom může být terapie velmi prospěšná, neboť se více ladíte na sebe, propojujete tělo, mysl, srdce, duši, intuici... Odpovědi na vše otázky si budete nalézat mnohem snadněji.

  • V neposlední řadě je terapie vhodná pro odlehčení od stresu a jako relaxační metoda. Prostě si tak dopřát vyladění, i když nás zrovna nic dramatického netrápí.



Udržovat sebe průběžně a neustále v harmonickém stavu je v dnešní době zcela klíčové - dát sami sobě a svému zdraví vědomou pozornost.





Těším se na viděnou,

Pavla Maya Marková







186 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page